AKTUELNO

Srpski ministar se zahvalio na donaciji, koja će doprineti povećanju efikasnosti srpske kriminalističke policije.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se sa nemčkim ambasadorom Akselom Ditmanom, nakon čega je izjavio da je dobra saradnja srpske i nemačke policije rezultirala odličnim rezultatima u suzbijanju organizovanog i svih drugih vidova kriminala i zaštiti građana dve države.

Foto: Beta

Stefanović i Ditman održali su sastanak povodom donacije šest vozila, koje je nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova poklonilo Upravi kriminalističke policije MUP-a, a ambasador Ditman istakao je da je ovom donacijom nemačka policija želela da zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima.

Ministar je podsetio na zajedničke akcije u kojima su razbijene organizovane kriminalne grupe, a posebno je naglasio zaplenu 300 kilograma kokaina.

Foto: Beta

- Ove akcije pokazuju da bliska saradnja i razmena informacija daju rezultate i omogućavaju da naše zemlje budu bezbednije. Zajedničkim radom naših kriminalističkih policija, granične policije i svih drugih organizacionih jedinica naših ministarstava uspevamo da zaštitimo i građane Srbije i Nemačke - rekao je ministar.

Ditman je govorio o značaju svakodnevne intenzivne saradnje i zajedničkih istraga koje su dovele do hapšenja osumnjičenih za trgovinu narkoticima, oružjem, krijumčarenja ljudi.

Foto: Beta

- U mnogobrojnim situacijama Upravu kriminalističke policije MUP Srbije doživeli smo kao pouzdanog, profesionalnog i angažovanog partnera, zbog čega nam je stalo da joj pružimo podršku - naglasio je Ditman.

#Aksel Ditman

#Donacija

#MUP Republike Srbije

#Nebojša Stefanović

#Policija

'