AKTUELNO

Petar Milićević (19) iz Kuršumlije spasao je 20 putnika, među kojima je bilo 15 dece, kada je vozaču pripalo teško i izgubio kontrolu nad vozilom.

Ovaj madić, koji je na stažu kao medicinski tehničar u Domu zdravlja u Kuršumliji, putovao je sa ostalima na vikend turističkim putovanjem, koje je organizovao zdravstveni sindikat. Kada su se vraćali, na putu od Čačka ka Kraljevu, vozaču S.V. (52) pripalo je teško, a kombi koji je već ušao u suprotnu traku, zaustavio je Petar spasavši sve u kombiju.

- Mislim da mu od početka nije bilo dobro, dva dana se žalio kako ništa nije jeo, kako mu je loše isamo je kašljao. Negde iza Čačka stali smo an pumpu da se odmorimo i primetio sam da je bled. Pitao sam ga kako je, rekao je da je loše. Popio je čaj i na kraju smo krenuli. Sedeo sam na suvozačevom sedištu, jer je koleginicinom sinu bilo loše od vožnje i primetio sam da je vozač počeo da se znoji- priča šta se događalo heroj iz Kuršumlije.

Kako dodaje vozač nije reagovao kada je kombi počeo da prelazi u suprotnu traku, iako je Petar počeo da viče i upozorava ga.

- Odjednom je potpuno klonuo, a noga mu je bila na papučici za gas. Pojurili smo. Tada sam nogom bukvalno preskočio preko njega, pritisnuo kočnicu i ispravio volan. Nekako smo uspeli da se zaustavimo, preko bankine na putu - opisuje naš sagovornik.

U međuvremenu je došla ekipa Hitne pomoći i vozača odvezla u bolnicu, a putnici su sačekali naputu da dođe druga osoba koja će ih vratiti kući.

- Stvarno je bilo neodgovorno što je uporno pokušavao da vozi, iako mu je bilo loše. Na sreću, sve se dobro završilo, ali šta da je neko dete sedelo gde i ja i da niko nije mogao da priskoči i zaustavi kombi - pita se mladić.

O njegovom podvigu, koji se na sreću dobro završio za sve priča čitava Kuršumlija. Petar, skroman,nikako nije želeo da se slika za novine, ali kaže da je uradio ono što je mogao i čega se setio u tomtrenutku

.- I ne mora da se slika, mi znamo ko je. On je zaista heroj u očima svih nas, jer je kombi bio pun dece, a on je pokazao prisebnost i hrabrost, kakvu i treba da ima svaki medicinski radnik- prokomentarisala je lekarka koja zna Petra, jer sa njim radi.

#Vozač

#heroj

#kombi