AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika prestonice izjavio je ovom prilikom da će Grad Beograd nastaviti da pomaže Kosovsku Mitrovicu i precizirao da je položen kamen temeljac za zgradu sa 20 stanova.

U Kosovskoj Mitrovici, u ulici Rudarske čete, danas je položen kamen temeljac za zgradu za pripadnike srpske nacionalnosti, koju finansira Grad Beograd.

Kako je rečeno, radovi bi trebalo da budu završeni u januaru sledeće godine.

Kamen temeljac položili su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao da će Grad Beograd nastaviti da pomaže Kosovsku Mitrovicu i precizirao da je položen kamen temeljac za zgradu sa 20 stanova.

- Ako bude kako izvođač kaže, a nema razloga da mu ne verujemo, već do kraja januara sledeće godine ova zgrada će biti završena - rekao je Vesić.

Događaju je prisustvovao predsednik Srpske liste Goran Rakić.

Foto: Beograd.rs

Ranije danas, Vesić je u Kosovskoj Mitrovici uručio ključeve stanarima "Samačkog bloka", koji su u požaru ostali bez svojih domova.

Reč je 20 porodica srpske nacionalnosti koje će živeti u zgradi čiju su izgradnju, koja je koštala 42 miliona dinara, finansirali Grad Beograd i vernici Srpske pravoslavne crkve iz glavnog grada.

#Beograd

#Goran Vesić

#Kosovska Mitrovica

#kamen temeljac