AKTUELNO

Direktorka sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, Branislava Simanić smatra izuzetno značajnom vest da bi Ivanka Tramp mogla da poseti Srbiju u narednom periodu.

Kako je saopšteno, na sastanku u Beloj kuci, Ivanka Tramo je govorila o dve izuzetno važne teme, o preduzernistvu i ženskom preduzetnistvu.

-Privredna komora Srbije intenzivno radi na unapređenju preduzetnistva u Srbiji, sa posebnim akcentom na žensko preduzetništvo koje predstavlja snažan resurs novog zapošljavanja. U cilju ekonomskog osnaživanja žena u Srbiji,u okviru Sektora preduzetnistva PKS formirana je Sekcija za žensko preduzetnistvo. Sekcija ima za cilj umrežavanje preduzetnica,kako u Srbiji tako i u regionu,promociju i organizaciju različitih događaja,organizovanje B2B sastanaka,kao i uključivanje ženskih preduzeća u lance dobavljača - rekla je Simanić.

Foto: Miloš Lužanin, Bazar

Kaže da poseban akcenat u radu Sekcije za žensko preduzetnistvo Privredne komore Srbije je na edukaciji srpskih preduzetnica.

-Zato smatram izuzetno značajnom i važnom informaciju da bi Ivanka Tramp mogla uskoro da poseti našu zemlju, posebno imajući u vidu Akademiju ženskog preduzetnistva koju gospođa Tramp otvara po svetu. Zato ćemo uložiti maksimalne napore da se Akademija ženskog preduzetnisrva otvori i u Srbiji, kako bi sto više pomogli našim preduzetnicama da unapređenju svoja znanja i veštine, da se edukuju i da na taj nacin,zajednički snagama,doprinesemo daljem razvoju i unapređenju ženskog preduzetnistva u Srbiji - kazala je Simanić.

#Branislava Simanić

#Ivanka Tramp

#Privredna komora Srbije

#preduzetništvo

#žene preduzetnici