AKTUELNO

Grad Beograd obezbedio je neophodnu pomoć za službu "Pomoć u kući" i sve gerontodomaćice imaju potrebnu zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju, izjavila je danas gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i istakla da zaraženih korona virusom nema među domaćicama, ni među korisnicima.

Stanisavljević je danas razgovarala sa gerontodomaćicama Starog grada i da upravnikom "Dnevnog centra i klubova za stare" Milošem Minićem.

Ona je zahvalila svim gerontodomaćicama, jer su tokom pandemije virusa korona i vanrednog stanja pružale usluge korisnicima, i poštovale sve epidemiološke mere, što pokazuju i rezultati - da nema zaraženih ni korisnika ni zaposlenih.

Stanisavljević je navela da je za službu "Pomoc u kući" obezbeđeno 5.000 higijenskih maski, 2.640 pamučnih perivih maski i 92.400 rukavica, za šta je izdvojeno oko 2,3 miliona dinara, saopštila je Gradska uprava.

Takođe, nabavljena su i sredstva za dezinfekciju ruku i površina, kao i alkohol, dok je za zaštitnu radnu odeću (2.472 zaštitna mantila i 618 pari klompi), uloženo oko pet miliona dinara, dodala je sekretarka.

Stanisavljević je navela da u ovom trenutku uslugu pružaju 483 gerontodomaćice za oko 2.100 korisnika na nedeljnom nivou.

Jedna od gerontodomaćica Biljana Smiljanić je ponovila da služba nije prestajala sa radom tokom epidemije virusa korona, da su usluge malo korigovane, ali uz poštovanje svih epidemioloških mera.

"Bitno je da su naš korisnici zadovoljni", rekla je Smiljanić.

Gerontodomacice pružaju usluge starijim licilma, hroničnim bolesnicima, osobama koje imaju ograničene fizičke i psihičke sposobnosti, na 14 beogradskih opština – Vračar, Savski venac, Zvezdara, Ccukarica, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Voždovac, Rakovica, Zemun, Mladenovac, Sopot, Obrenovac i Lazarevac.

#gerontodomaćice

#nataša stanisavljević