AKTUELNO

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da će predložiti "Er Srbiji" da se ime Zdravka Čolića nađe na jednom novom avionu.

- Pretpostavljam da smo svi razmišljali nekada o tome da budemo blizu Zdravka Čolića. On je prosto legenda, koja traje dugo, ja bih volela da toliko traje i "Er Srbija" i predlog mog ministarstva je da jedan avion nosi ime Zdravka Čolića - rekla je Mihajlović za TV Pink.

Foto: TV Pink

Ona se nada da će naša avio kompanija, nakon aviona koji su dobili imena Novak Ðoković, Dejan Stanković, Goran Bregović, Miki Manojlović prihvatiti inicijativu i da uskoro dobijemo i avion Zdravko Čolić.

- Nadam se da će Er Srbija to prihvatiti. Er Srbija je ta koja odlučuje. Moram da priznam da smo dobijali razna pisma kada je ime Gorana Bregovića stavljeno na jedan od aviona, od tog trenutka počela su da nam pristižu pisma građana zašto ne Zdravko Čolić. Mi smo razmislili i odlučili da uputimo inicijativu Er Srbiji - kaže Mihajlović.

Foto: YouTube screenshot

Ona je istakla da avio linija za Njujork, koja je veoma važna, funkcioniše i da to nije pitanje samo avio linije, već pitanje odnosa i toga kako se gleda na Srbiju.

- Što se same Srbije tiče, pored političkog odnosa koji je značajan, važno je što smo mi jedina zemlja u regionu koja ima direktnu liniju za SAD, što znači da svi drugi dolaze u Beograd i odatle idu za Njujork. Mislim da je to dobro i iskreno se nadam da ćemo u narednom periodu imati direktnu liniju za Kinu - rekla je ministarka.

#Avion

#Er Srbija

#Zdravko Čolić

#Zorana Mihajlović

'