AKTUELNO

JKP "Gradska čistoća", pored brojnih aktivnosti na terenu i akcija koje organizuje sa ciljem podizanja svesti celokupne javnosti o značaju reciklaže, za najmlađe Beograđane organizuje i besplatnu edukativnu pozorišnu predstavu "Reciklosaurusi".

Vozila „Gradske čistoće“ su već godinu dana brendirana „reciklosaurusima“, likovima iz istoimenog crtanog filma, koji prenose poruke važne za očuvanje životne sredine. Kako bi što bolje preneli poruku najmlađima Pozorište „Hajde obraduj dan“ je oživelo junake iz crtaća i osmislilo edukativnu pozorišnu predstavu u kojoj su deca uživala u prethodnom periodu.

Foto: JKP "Gradska čistoća"

Zbog velikog interesovanja mališana „Čistoća“ je odlučila da organizuje dodatne termine, tako da će se predstava igrati i u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra u „Studentskom gradu u terminima od 10, 11 i 12 časova. Metalosaurus, papirosaurus i plastikosaurus sa Nikolicom Čistilicom očekuju decu i u Sportskom centru „Olimp“ 13. septembra u dva termina od 18 i 19 časova. Predstava traje 45 minuta, a deca će, zabavljajući se, naučiti zašto se otpad reciklira i koliko je to važno za očuvanje zdrave životne sredine.

Foto: JKP "Gradska čistoća"

Roditelji ne moraju da se prijavljuju, već je dovoljno da dovedu svoje mališane uz obavezne zaštitne maske, kako bi bili ispunjeni svi uslovi za zdravstvenu bezbednost posetilaca, a koje nalaže trenutna epidemiološka situacija.

#reciklaža