AKTUELNO

Za razliku od prethodnog dana kada u Mačvanskom okrugu nije bilo novih slučajeva pozitivnih na kovid-19 tokom jučerašnjeg (10.9) je potvrđen jedan i to u Šapcu, saopšteno je iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

U minulih 10 septembarskih dana jednom nije bilo novopozitivnih, a ostalih dana je ukupno registrovano 19 novih slučajeva. Broj do sada ukupno zaraženih je 3.206, dok je 254trenutno obolelih. Inače, Loznica poslednjih sedam dana nije imala pozitivnih osoba na koronu.

U Trijažnom centru Doma zdravlja “Dr Milenko Marin“ u četvrtak su pregledana 43 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, tri su upućena u Infektivno odeljenje Opšte bolnice, a na 21 rendgenskom snimku pluća otkrivene su tri pneumonije. Od trinaest pregleda u ambulanti Infektivnog odeljenja prvih je bilo deset. Hospitalizovana je jedna, a otpuštene dve osobe, nije bilo upućivanja u druge ustanove i u lozničkoj bolnici je nastavljen trend smanjenja pa je trenutno na lečenju jedanaest kovid pacijenata.

Nadležni upozoravaju da nije vreme za opuštanje, da građani i dalje treba da se pridržavaju preventivnih mera, ali je na lozničkim ulicama, pa i zatvorenim prostorima, sve manje onih koji nose zaštitne maske. Među onima koji ih imaju mnogima su na bradi, ili im je nos otkriven, a interesantno je da su česta slika biciklisti koji nose maske dok okreću pedale iako su apsolutno sami.

#Loznica

#koronavirus