AKTUELNO

Moguća su lokalna izlivanja na Zapadnoj Moravi i Kolubari, kao i na njihovim pritokama.

S obzirom na najavljene padavine, Sektor za vanredne situacije upozorio je sve opštinske štabove u Srbiji da podignu stepen pripravnosti, uz 24-časovni monitoring Zapadne Morave, Kolubare i njihovih pritoka, sve dok padavine ne prestanu.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić upozorio je da se prema najavama hidrometeorološkog zavoda u narednih 48 sati očekuje veća količina padavina na teritoriji Republike Srbije, čak i sneg.

Sneg moguć i u Beogradu

Prema poslednjim najavama koje stižu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, na području Beograda, tokom noći utorak na sredu i u sredu prepodne, očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, a u višim delovima grada, sutra i u četvrtak, čak i vlažan sneg.

- Sektor za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana uputio je upozoranje svim opštinskim štabovima da se podigne stepen pripravnosti, da se radi dvadesetčetvoročasovni monitoring svih pritoka i da se raguje po potrebi - rekao je Marić u izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti SVS u narednih 48 sati biće stavljeni u potpunu pripravnosti dok padavine ne prođu.

Pročitajte još: Hidrometeorološki zavod izdao UPOZORENJE ZA NAREDNE DANE: Šta nas sve čeka? (VIDEO)

#Kiša

#Predrag Marić

#RHMZ

#Služba za vanredne situacije

'