AKTUELNO

Svi pripadnici Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti ispunjavaju sve svoje zadatke i u potpunosti kontrolišu administrativnu liniju u skladu sa Vojnotehničkim sporazumom, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon obilaska baze „Dobrosin“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

- Vojska Srbije je u stanju da obezbedi mir, sigurnost, poštovanje zakona za sve građane naše zemlje, bez obzira na njihovu veru ili nacionalnost – rekao je Vulin.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Nakon prikaza dela operativnih sposobnosti baze i postupka ljudstva u slučaju napada na bazu, komandir baze „Dobrosin“ poručnik Janoš Kardoš istakao je da su pripadnici Vojske Srbije angažovani u ovoj bazi prošli obuku pre upućivanja u Kopnenu zonu bezbednosti, kako bi što uspešnije mogli da realizuju sve dobijene zadatke.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Svojom infrastrukturom i modernim sredstvima ratne tehnike baza „Dobrosin“ omogućava ljudstvu da izuzetno motivisano izvršava sve dobijene zadatke. Svi pripadnici baze koji su angažovani na obezbeđivanju administrativne linije i kontroli Kopnene zone bezbednosti su profesionalni sastav, koji je izuzetno obučen da odgovori na sve rizike i pretnje bezbednosti i veliki su garant građanima Republike Srbije za stabilnost i bezbednost u Kopnenoj zoni bezbednosti – naglasio je poručnik Kardoš.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Pripadnike Vojske Srbije u bazi „Dobrosin“ obišli su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i komandant Četvrte brigade kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

#Aleksandar Vulin

#Dobrosin

#Kopnena zona bezbednosti

#Vojska Srbije