AKTUELNO

Epidemija koronavirusa dovela je u nezavidan položaj sve one koji se bave izdavanjem stana na da. Iako je ova turistička delatnost jedna koja je najviše pogođena, sa druge strane, porasla je potražnja za rentiranjem vikendica i seoskih gazdinstava.

Izdavanje stana na dan je delatnost koja je mnigm vlasnicima stanov au gradovima donosila brzu i vleiku zarada - izdavanje stana na dan od početka pandemije skoro pa da je prestala da postoji.

Gosti iz celog sveta su se sveli na turiste iz zemlje pošto stranih turista nije bilo usled zatvaranja granica.

Stnaodavsi zvrde da su rezervacije počele da se otkazuju već sa proglašenjem epidemije sredinom marta meseca.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nekih desetak dana od proglašenja pandemije je još bilo rezervacija, dok je nakon toga usledio niz rezetvacija koje su otkazane - kaže stanodavac, Dragan Šainović za Pink.

Kako je on naveo, u tom periodu nije bilo nimalo lako i dodao je da je očekivao da će biti više turista iz Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Agent za nekretnine Katarina Lazarević ukazala je na to da je se veliki broj vlasnika stanova i tražio da se njihovi stanovi uvrste u mesečnu ponudu izdavanja.

- Ono što mene brine to je da je potražnja za malim stanovima čija je cena 250-400 evra veoma mala - rekla je ona.

Ipak, ohrabruje informacija da su skoro svi turistički centri u Srbji gotovo potpunoi popunjeni i da je potražnja velika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najviše su traženi apartmani, sobe sa kupatilom, kuće sa bazenima, vikendice i brvnare - rekao je Vojkan Nikodijević ispred sajta za rezervaciju smeštaja www.ebooking.rs.

#Turizam

#koronavirus