AKTUELNO

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas da će MUP uvek biti uz porodice poginulih i teško ranjenih pripadnika policije.

Na tradicionalnom druženju, koje pred početak školske godine Ministarstvo organizuje za decu stradalih pripadnika, ministar je rekao da je MUP jedna velika porodica koja će biti oslonac u odrastanju i životu toj deci.

"Uvek ćemo se truditi da budemo tu za porodice stradalih pripadnika, kako bi i njihova deca videla da država iskreno i ozbiljno brine", naglasio je Stefanović. 

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Prema njegovim rečima, ovim tradicionalnim druženjem Ministarstvo želi da približi rad policije deci, ali i da im pokaže da je ponosno i da pamti njihove roditelje koji su dali živote braneći Srbiju i da ih nikada neće zaboraviti. 

Deci je kao i svake godine uručen prigodan poklon, mali doprinos njihovom daljem školovanju, a ministar Stefanović istakao je da je želja Ministarstva da oni budu dobri i ispravni ljudi, da uče i vredno rade i da možda neki od njih postanu deo Ministarstva unutrašnjih poslova. 

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Tokom ovogodišnje posete rečnoj policiji, deca stradalih i teško ranjenih pripadnika družila su se i upoznala sa radom Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, rečne i granične policije, a za decu je bilo organizovano i krstarenje rekom policijskim čamcima.

#Nebojša Stefanović