AKTUELNO

Državljani Srbije uskoro će moći da uđu u Crnu Goru bez PCR testa, očekujemo da će se za to steći uslovi, najavio je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić.

Begić međutim nije precizirao od kada će tačno ta odluka početi da važi.

- Radujem se i očekujem da, eventualno uz popuštanje nekih mera, PCR ne bude isključivi uslov za ulazak u Crnu Goru. U utorak je u Srbiji zabeležen dupli broj novoobolelih u odnosu na ponedeljak, što opet može da se pripiše efektu vikenda.

Foto: Tanjug

Tu postoje i druge epidemiološke stavke - turistička sezona je pri kraju, očekujemo da ne dolaze turisti, već porodični ljudi, što znači da oni neće biti smešteni u hotelima i privatnim smeštajima, već kod porodica, što znači da će epidemiološki rizik biti veći i moramo voditi računa o tome - rekao je Begić televiziji Vijesti.

Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija u Crnoj Gori trenutno je stabilna, ali je "ekstremno preteća jer su se građani opustili".

Podsetimo, od utorka se na svim graničnim prelazima na ulazu u Srbiju dele uputstva kojih građani koji se vraćaju iz inostranstva treba strogo da se pridržavaju kako bi se sprečilo širenje epidemije. Ko prekrši propise iz uputstva, može da dobije kaznu u visini od 50.000 do 150.000 dinara.

#Crna Gora

#PCR

#Srbija