AKTUELNO

Australijanka Ašer Fej van der Sanden (28) kašnjena je sa šest meseci zatvora jer je prekršila propisanu meru karantina.

Ova devojka je provela mesec dana na putu i boravila je u državi Viktorija koja je teško pogođena korona virusom, a kada joj je odobreno da se vrati kući u Pert, država Zapadna Australija, odredena joj je i mera od 14 dana karantina u jednom hotelu o sopstvenom trošku.

Međutim, mlada Australijanka je tajno doputovala u Pert i otišla u kuću svojih roditelja gde je i uhapšena.

U saveznoj državi Zapadna Australija se kršenje mere karantina strogo kažnjava zatvorom do 12 meseci ili novčanom kaznom u iznosu od 27.000 funti.

Advokat van der Sandenove je rekao da je ona otputovala u Viktoriju kako bi se brinula o bolesnoj sestri, međutim, s obzirom da više nije mogla tamo da izdrži, odlučila je da se vrati u Pert.

Advokat takođe tvrdi da je van der Sandenova odmah po dolasku u roditeljsku kuću stupila u samoizolaciji tokom koje nije bila u kontaktu s drugim osobama.

Sudija Endru Metjuz je zaključio da je Ašer Fej van der Sanden počinila "veoma opasan prekršaj" koji je mogao da izazove širenje korona virusa i izrekao joj je kaznu od šest meseci zatvora.

#Australijanka

#Karantin

#Kazna