AKTUELNO

Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti kovid19 doneo je odluku da od ponedeljka, 24. avgusta budu dozvoljena kulturna dešavanja uz napomenu da će maksimalan broj posetilaca na događajima biti do 500 ljudi uz obavezno nošenje maski u razmak od metar i po.

Posle šest meseci beogradski bioskopi otvoriće vrata za sve filmofile koji će moći da uživaju u popularnim naslovima, ali poštujući epidemiološke mere zaštite.

Nošenje maski je neophodno, a precizno je određen raspored sedenja, rekla je za Pink PR bioskopa Cinepleks Aleksandra Garić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Jedna od najbitnijih mera je sedenje u bioskopskoj sali gde će postojati određeno rastojanej u visu od jendog mesta između posetilaca. Ukoliko dolazite u grupi možete da sedite jedni do drugih, ali će se samim tim sedišta sa leve i desne strane blokirati kako niko drugi ne može da ga zauzme - rekla je Garić.

Foto: Tanjug AP/Vincent Thian

Ona je dodala da će u foajeima bioskopa i toaletima biti obezbeđen razmak od jedan i po metar kako bi svi posetioci bili sigurni.

- Prvog septembra se otvaraju svi bioskopi u Srbiji sa cenom karata od 100 dinara. U saradnji sa Dilmskim centrom Srbije, svi bioskopi Srbije su se ujedinili i zajendo počinju rad nakon šestomesečne pauze - rekla je ona.

#bioskop

#koronavirus