AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za vremenske nepogodne za danas i sutra.

- U utorak i sredu se lokalno očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom, a u utorak i sa lokalnom pojavom grada - saopštio je RHMZ.

U naredna dva sata oblačnost duž poteza Surčin - Obrenovac premeštaće se preko teritorije grada Beograda sa zapada ka istoku i jugoistoku uslovlјavajući kišu, plјuskove i grmlјavinu.

Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne na severu, posle podne i uveče i u ostalim krajevima mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se očekuju vremenske nepogode s velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom.

Zbog toga će danas na snazi u pojedinim delovima Srbije biti narandžasti meteo alarm, i to u Bačkoj, Banatu, Sremu, Zapadnoj i Jugozapadnoj Srbiji.

Narandžasti meteo alarm će na snazi biti i sutra i to na području, Banata, Pomoravlja i Istočne Srbije.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni, od sredine dana na severu u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 21, najviša dnevna od 27 do 31 stepena.

U sredu i četvrtak biće promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U sredu se ponegde očekuju vremenske nepogode sa velikom količinom padavina za kratak period, u zoni pljuska i sa kratkotrajno jakim i olujnim vetrom.

U četvrtak od sredine dana prestanak padavina i razvedravanje. Od petka pretežno sunčano uz postepeni porast temperature. Krajem perioda naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

#Nevreme

#Vremenska prognoza