AKTUELNO

Direktor YUTA Aleksandar Seničić povodom produžetka zabrane ulaska građana Srbije u Grčku kaže da za tu zemlju nije bilo novih uplata aranžaman zbog zabrane koja je na snagu stupila početkom jula.

Seničić je rekao da su svi koji su pre 15. marta uplatili aranžmane dobili potvrde o zamenskim putovanjima koje će moći da iskoriste do kraja sledeće godine.

On je, govoreći o Grčkoj, kazao da se nije desilo ono što su očekivali, a to je da građanima Srbije ulazak u Grčku bude dozvoljen sa PCR testom.

- Nažalost, do toga nije došlo, epidemiološka situacija u Grčkoj je trenutno takva da epidemiolozi nisu dozvolili da bilo ko sem onih iz zemalja Evropske unije može da uđe. Čak za zemlje iz EU koje su rizične uvedeni su PCR testovi - izjavio je Seničić za TV Pink.

Kako kaže, građani Srbije mogu da uđu u Bugarsku uz negativan PCR test.

Foto: TV Pink Printscreen

- Omogućeno je našim turistima koji tranzitno idu u Tursku kroz Bugarsku mogu da uđu bez PCR testa, ali ne mogu da borave u toj zemlji. Kada je reč o drugim državama, Turska i Egipat su destinacije koje se ovog trenutka najviše traže - naveo je Seničić.

Seničić je rekao da građani Srbije mogu otići bez PCR testa u Albaniju i Bosnu i Hercegovinu.

- Od zemalja u okruženju možemo ući još u Hrvatsku, ali sa obaveznim PCR testom ne starijim od 48 sati - pojasnio je Seničić.

#Aleksandar Seničić

#Putovanja

#Yuta