AKTUELNO

Pomoć lekara najviše tražili astmatičari.

Muškarac od oko 70 godina pregažen je između Bečmena i Petrovčića, a njegovo telo primetio je vozač GSP-a sinoć oko 23 sata. Ekipa Hitne pomoći mogla je samo da konstatuje smrt, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Do 7 sati, dogodilo se još pet saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo težih povreda.

Na Pupinovom mostu oko 21 sat u udesu su povređena petorica muškaraca starosti od 43 do 67 godina. Muškarac (43) odbio je tretman , a ostali su prevezeni u KBC Zemun.

U saobraćajnoj nezgodi na Mostu na Adi povređena je ženska osoba (26) i prevezena je u Urgentni centar.

Dogodila su se još dva udesa , na uglu Makedonske i Kolarčeve i kod kružnog toka kod Opsstine Novi Beograd, u kojima na sreću nije bilo povređenih.

Na obilaznici od Batajnice prema Dobanovcima na autoputu dogodio se lančani sudar u kome su učestvovala tri vozila. Ekipu Hitne pomoći povređeni nisu sačekali, već ih je odvezao neko drugi sa mesta nezgode, rekla je Macura.

Ekipe Hitne pomoći intervenisale su 113 puta, od kojih 29 na javnom mestu.

Pomoć lekara su tokom noći najviše tražili astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Hitna pomoć je juče imala 153 intervencije, od kojih 56 na javnom mestu, dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno sedam osoba.

SAVET LEKARA

Danas treba poneti kišobran, jer će vreme biti promenljivo. Treba izaći iz kuće i šetati, a hronični bolesnici treba da se bave lčaganim fizičkim aktivnostima. Treba unositi vitamine i piti vodu.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Nada Macura

'