AKTUELNO

Ako niste platili parking u zoniranim delovima grada, ili ako vam je isteklo vreme, više nećete dobijati kaznu zakačenu na šoferšajbni!

Kontrolori “Parking servisa” ubuduće će izdavati elektronske dnevne parking karte, a da li ste kažnjeni ili imate neku neplaćenu kartu moći ćete da saznate na sajtu “Parking servisa” (www.parking-servis.co.rs), na odeljku e-dnevna parking karta koji se nalazi u levom donjem uglu sajta.

Tada je neophodno uneti registraciju vašeg vozila, i onda ćete dobiti informacije da li postoje neplaćene kazne (dnevne parking karte) ili ne.

Foto: Tanjug/JKP Gradski parking

“Za traženo vozilo nema evidentirane elektronske dnevne parking karte”, glasi obaveštenje koje ćete dobiti ako ste redovno plaćali parkiranje u zoniranim delovima grada. Oni koji nisu, biće u prilici da elektronskim putem plate kaznu (1.870 dinara), a ako učine u roku od osam dana od prekršaja, imaće popust od 50 odsto (935 dinara).

“Parking servis” je na osnovu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima, koju je nedavno usvojila Skupština grada Beograda, 3. avgusta praktično krenuo sa uvođenjem novog sistema elektronske kontrole i naplate parkiranja - eParking.

- Tokom prvih mesec dana primene novog sistema, svi vozači koji dobiju elektronsku dnevnu parking kartu (eDPK), na svojim vozilima će zateći obaveštenje o tome i moći će odmah da je plate putem sajta www.parking-servis.co.rs. Ostali vozači, koji su platili parkiranje, u narednih nedelju dana dobiće na svom vozilu obaveštenje o novom sistemu - kažu iz “Parking servisa”.

Foto: Pink.rs

I to nije sve.

- Obaveštenje o izdatoj elektronskoj dopunskoj karti vlasnici vozila dobijaće i na kućnu adresu, takođe uz mogućnost plaćanja sa popustom. Ipak, apelujemo na građane da koriste ovaj vid beskontaktnog plaćanja - rekli su ranije iz ovog preduzeća.

Vozači u prestonici parkiranje u zoniranim delovima mogu da plate na tri načina:

a) slanjem SMS poruke

b) kupovinom e-karte na kioscima

c) putem nove aplikacije „Parking servisa“

#Kazna

#Parking servis

#Plaćanje