AKTUELNO

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas pojačane inspekcijske kontrole rada ugostiteljskih objekata, jer kako je saopšteno, pojedini vlasnici splavova, uprkos preporukama o ograničenju rada u cilju suzbijanja epidemije, i dalje organizuju žurke i druge proslave, "vrlo svesni da time direktno krše propise".

Inspekcija je od 17. jula sprovela nekoliko kontrola i napisala tri prekršajne prijave sa kaznama u rasponu od 200.000 do dva miliona dinara, zbog kršenja preporuka o ograničenju rada i sprovodjenju mera za suzbijanje epidemije koroba virusa, navelo je ministarstvo u saopštenju.

"Ukazujemo da 'saopštenje brodarstvu' (izdato 17. jula) predstavlja instrument za realizaciju mera koje je utvrdio (Vladin) Кrizni štab, pri čemu se naglašava da nije zabranjen rad splavova tokom dana, već nakon 23.00 sata, kao i svih drugih objekata na kopnu", navodi se u saopštenju.

Po preporukama iz saopštenja brodarstvu, dozvoljeno je okupljanje najviše 10 ljudi na splavu, s tim što rastojanje izmedju prisutnih mora biti najmanje 1,5 metar, a zabranjeno je organizovanje žurki i proslava, s obzirom da se time krše naložene epidemiološke mere zaštite stanovništva.

Saopštenje o brodarstvu izdato je nakon što je Lučka kapetanija Beograd, tokom kontrola uočila organizovanje žurki, proslava i svadbi na Dunavu i Savi, čime su pojedini ugostitelji želeli da zaobidju primenu naloženih mera Кriznog štaba koje se odnose na rad klubova, restorana i drugih objekata na kopnu.

#koronavirus