AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ tokom dana vikenda 1. i 2. avgusta sprovodi tradicionalnu, besplatnu akciju odnošenja kabastog otpada, dok će u subotu ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine obavljati tretman suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na 26 lokaliteta, navodi se u saopštenju.

Pozivamo sugrađane da iskoriste akciju besplatnog odnošenja otpada iukoliko imaju nepotrebne kabaste stvari tokom dana vikenda ih ostave oredkontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe ,,Čistoće”ukloniti, stoji u saopštenju.

Prioritet u odnošenju nepotrebnih kabastih stvari iz domaćinstava tokomakcije imaju sugrađani koji raspolažu većim količinama otpada. O tome moguobavestiti službe JKP „Gradska čistoća“ pozivanjem telefonskog broja 0113314 131, nakon čega ekipe preduzeća odmah izlaze na teren i uklanjaju otpad.

Ova akcija je pokrenuta pre više od 13 godina, a njen cilj je da se sprečigomilanje nepotrebnih kabastih stvari pored kontejnera na beogradskim ulicama, jer se ostalim danima u mesecu usluga odnošenja ove vrste otpada naplaćuje. 

Na ovaj način olakšavamo sugrađanima i omogućavamo im da sepotpuno besplatno, ali i na odgovoran način reše nepotrebnih kabastihstvari. Tako sprečavamo da se u cilju izbegavanja plaćanja usluge odnošenjakabastog otpada, taj otpad nesavesno odloži na zelene i druge za to nepredviđene površine, čime se formira začetak „divlje“ deponije.

Dok je tokom ovog vikenda za sugrađane usluga odnošenja kabastog otpadapotpuno besplatna pravni subjekti i preduzetnici ovu uslugu plaćaju pokubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati, ali po izuzetno povoljnim cenama.

JKP „Gradska čistoća“ apeluje i na pčelare da iz Beograda i okoline da nazvaničnom sajtu preduzeća prate obaveštenja o tome gde i kada se sprovodetretmani suzbijanja odraslih formi komaraca kako bi u tim terminimazaštitili pčele, ne puštajući ih iz košnica na ispašu.

Ekipe preduzeća će u subotu tretman komaraca sprovoditi od 19:00 časova nalokacijama Sopot-centar, Nemenikuća, Durinci-Sopot, Rogači, Drlupa-Sopot,Dučina, Stojnik, Babe-Sopot, Mali Požarevac, Popović-Sopot, Lazarevac 1-centar, Lazarevac 2-centar, Šopić-Lazarevac, Veliki Crljeni-Lazarevac,Lazarevac-rasadnik, Barajevo-centar, Guncati-Barajevo, Boždarevac-Barajevo, Lisović-Barajevo, Mledenovac-centar i Mladenovac- Selters.

Od 21:00 čas komarci će se suzbijati na teritoriji Meljak, Vranić, Baćevac,jezero Očaga, groblja i kanali u Lazarevcu.

#JKP Gradska Čistoća

#Komarci

#odnošenje

#otpad

#suzbijanje