AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Kurban Bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu ef. Nasufoviću i predsedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr Mevludu ef. Dudiću kao i pripadnicima islamske zajednice.

U čestitki se kaže:

„Vama, verskim službenicima i svim vernicima islamske veroispovesti od srca čestitam Kurban Bajram u iskrenoj veri da će vam ovaj veliki praznik doneti svako dobro, spokoj, blagostanje vašim porodicama i nadu u dobra vremena koja će doći nakon velikih iskušenja sa kojima se svi suočavamo.

Želim vam, pre svega, dobro zdravlje, za koje se svi borimo u ovim teškim vremenima. Nevolja je zajednička, ali je možemo savladiti kao i svaku do sada – uz međusobno razumevanje, poštovanje, brigu o bližnjima i čvrsto uverenje da ćemo i ovo zajednički prebroditi.

Simbolika kurbanskog žrtvovanja jeste simbolika praštanja, pomaganja, susretanja sa braćom i komšijama, međusobnog približavanja. Ovo je praznik koji slavi velikodušnost, saosećanje sa onima koji nemaju, kao i solidarnost koja nam je svima potrebna, možda više nego ikada pre.

Ovaj praznik predstavlja istinski odraz jedinstvenosti ljudskog roda, zajedničkih predaka i nasleđa, kao i podsećanje i svedočanstvo da smo svi braća i da je jedan od najvažnijih ciljeva svakog čoveka život u duhu tolerancije, pomaganja, širenja dobre volje među ljudima i milosrđa prema nevoljnima, na koje nikada ne smemo da zaboravimo.

Želim vam da praznik provedete u miru i radosti, da u duhu Kurban Bajrama i uz iskrene molitve uvek dočekujete dobre vesti i svako dobro i napredak u našoj zajedničkoj kući, u našoj Srbiji.

KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

#Aleksandar Vučić

#Bajram

#KURBAN BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

#čestitka