AKTUELNO

Nakon jučerašnje vesti da je još jedna porodilja preminula u niškom Kliničkom centru, još dve trudnice primljene u taj zdravstveni centar. Jedna je iz okoline Vranja, a druga iz Niša. One su, kako se navodi, pozitivne na koronavirus.

- Trudnice su pozitivne, pod nadzorom, pratiće se, nadamo se da neće biti teških završetaka. O njima se brinu ginekolozi I infektolozi - rekao je epidemiolog dr Branislav Tiodorović i dodao kakva je situacija sa bebom žene koje je pre dva dana preminula u Nišu, za koju se veruje da je bila zaražena koronom, mada testovi nisu pokazivali tako.

Bebica je rođena u sedmom mesecu, sa svega 900 grama, ali je borac.

- Cela ekipa je oko male Vere trudi se da preživi, da se sačuva, molimo se Bogu - kaže dr Tiodorović i još jednom upozorio:

Tiodorović kaže da je i ranije upozoravao na opasost od obolevanja trudnica.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije, Slobodan Miljević

- One moraju da se paze, da nose maske, ne kreću se u grupi, da se njihovi partneri paze da budu zdravi kako bi i trudnica preživela - kaže dr Tiodorović.

Prema njegovim rečima, sve ovo sada što se dešava prouzrokovano je popuštanjem pažnje. Ono što ga, kako dodaje, brine u Vranju je broj onih koji imaju obostranu upalu pluća.

Dr Tiodorović je rekao i da ako budemo disciplinovani i ako se sve mere budu poštovale, stabilizaciju situacije u vezi koronavirusa u Srbiji možemo očekivati tek polovinom avgusta.

#Branislav Tiodorović

#Niš

#trudnica