AKTUELNO

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Kragujevcu da policija nikad nije ušla u prostorije Fondacije njegove supruge Dragice Nikolić i da je ta fondacija "čista kao sunce".

Na pitanje da li je tačno da polovina uplata ide na drugu stranu i da Fondacija nekome pomaže, Nikolić je rekao da je to laž.

-To je laž, svakome ko je to objavio kažem da je to laž i da nekome izgleda ne vredi da iznostite istinu. Ako je Fondacija dala saopštenje, ako je MUP dao saopštenje, zašto više, čemu to? Neka mi bolje kažu šta žele od mene da bih znao kako da se postavim. Fondacija je čista kao sunce - rekao je Nikolić.

Na njegove reči, nadovezala se i njegova supruga i osnivač Fondacije Dragica Nikolić koja je upitala: "Gde je uplaćen novac, na čije to račune?" i dodala da se sve kontroliše.

Nikolić je dodao i da nijedna uplata nije bila mimo računa u banci.

-Za uplatu iz Emirata nemojte da pitate da li je to možda došlo preko racuna ili otislo u džep. Nijedna uplata nije bila bez uplate na račun banke, bez kontrole u američkoj banci - rekao je Nikolić.

On je rekao i da je spisak donatora Fondacija dostavila Agenciji za borbu protiv korupcije pre četiri meseca, iako na to nije obavezana zakonom.

-Agencija ćuti već četiri meseca. Jel' ima korupcije ili nema. Pojavljuju se raznorazne inspekcije kod ljudi koji su tamo označeni kao donatori, pojavljuju se i neke medijske kuće. Nisu dali svima vama taj spisak, ali nekim koji su im mili, koji su privilegovani, njima su dali - rekao je Nikolić.

On je dodao i da se polako priprema za penzionerske dane.

#Fondacija

#Tomislav Nikolić

'