AKTUELNO

Analitičar Dejan Vuk Stanković oceno je gostujući u Novom jutru TV Pink dada se peticija lekara za smenu Kriznog štaba koristi za političku borbu.

-Određena politička namera se koristi za kronu. Namera je politička, a to je da se napadne vlast i to da napadne tako što će da napadne najznačajniju operativnu instituciju kriznog štaba – rekao je Vuk Stanković ocenivši da je cilj takvih namera da se unese nemir i konfuzija među građane.

-Diže se nepotreno nivo političkih tenzija. Informacije koje dobijamo su složene, proces dobijanja informaicja je složeno. Pored haosa u kojem se nalaze, oni unose dodatni. Svakome je ovo novo, i snalazi se kako zna i koliko resursa ima – smatra on.

Kako kaže da je problem što od kritika i peticija nema korisit.

- Danas je ključna informacija koliko se ljudi zarazilo i kako to da se smanji. Peticija ne rešava problem – dodaje on.

Predrag Jeremić urenik portala Embargo kaže da je virus i dalje nepoznanica celom svetu, pa i u Srbiji, i da svako koristi i iscrpljuje sve resurse koje ima u borbi sa pandemijom koja je pokorila ceo svet.

-Svaki organizam je došao na neki način sa koronom. Sve je i dalje nepoznanica. Mi ga zovemo virus, a sama ta lutanja idu do tih podataka da će leto da ubije virus, pa evo pogledajte Brazi i južnu Ameriku. Definitivno je da su virusi sada najjače oružje na plateni -smatra Jeremić.

#koronavirus