AKTUELNO

Goran je više od mesec dana proveo bez svesti, na mehaničkoj ventilaciji.

Goran Stevanović iz sela Belotinac kod Niša proveo je puna 34 dana priključen na respirator. Lekari kažu da je prava sreća da je ostao živ i možda je jedini pacijent koji je toliko dugo bio na respiratoru i uspeo da pobedi koronavirus.

Sve je krenulo kao obična prehlada. Najpre se javila vrtoglavica, pa temperatura, a onda je počeo da gubi dah. Ubrzo je prebačen na Infektivnu kliniku i priključen na kiseonik.

Foto: TV Pink Printscreen

- Peti dan su me prebacili na intenzivnu negu jer su nalazi počeli da padaju i imao sam sve više problema sa disanjem – priča Stevanović za Pink.

Nakon osam dana, stanje mu se još više pogoršalo, a jedini izlaz bio je respirator.

- Video sam da lekari pripremaju mašinu, da razvlače creva i kablove... Shvatio sam šta je, ali nisam imao snage da pitam doktora da li to baš mora – priča nam Goran.

Foto: TV Pink Printscreen

Na respiratoru je, bez svesti, proveo puna 34 dana, a kako kaže, kada se probudio nije mogao da veruje koliko je vremena prošlo. Njegova borba bila je pakao za porodicu.

- Tih 34 dana bila su mi kao u magli. Nismo mogli da verujemo da zdrav čovek može da legne u krevet i da je pitanje da li će opet ustati – priča Marko, Goranov sin.

Goranova supruga Zorica se kroz suze priseća ovih dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Preživeli smo nešto najgore. Moj sin i ja smo udarali glavom o zid svaki dan, ali hvala Bogu, prošlo je – kaže Zorica.

Nakon teške i duge borbe sa virusom, Goran se sada dobro oseća, kod kuće je sa porodicom i unucima, i to mu daje snagu da krene dalje.

Foto: TV Pink Printscreen

#Goran Stevanović

#Niš

#koronavirus