AKTUELNO

Inženjer Vladimir Erić, koji je sredinom juna dobio otkaz u EPS, danima na društvenim mrežama uzurpira javnost i sebe predstavlja kao žrtvu lokalnih moćnika u Obrenovcu. Razlog za navodni progon, kako je rekao u izjavi za neke portale, jeste to što je odbio da podigne kredit i da 35.000 evra vozaču direktora EPS.

Revoltiran ovakvim njegovim ponašanjem, redakciji Srpskog telegrafa javio se jedan od radnika EPS, koji je molio da mu ime ne iznosimo u javnost i koji tvrdi da je Erić težak prevarant koji je godinama ucenjivao kolege, zbog čega je popio nekoliko krivičnih prijava.

- Čim je dobio radno mesto u TENT, počeo je sa pritiscima i ucenama u odnosu na nadređene, tražeći bolje i plaćenije radno mesto, a sve vreme se pozivajući na svoj navodno jak politički uticaj. Kao dokaz je poturao fotografije sa raznih političkih skupova. Kolege su se sklanjale od njega, trudeći se da mu se ne zamere - ispričao je naš sagovornik.

Međutim, Eriću to nije bilo dovoljno, pa je došao na ideju kako da dodatno zaradi.

EPS: Erić falsifikovao dokumenta

Kako je Srpskom telegrafu potvrđeno u EPS, protiv Vukašina Erića vode se postupci pred pravosudnim organima po prijavama više osoba od kojih je uzimao novac, obećavajući im zaposlenje. Iako Erić tvrdi da je nepravedno dobio otkaz u EPS, ne kriju razlog zbog čega mu je uručen otkaz. - Vukašin Erić je dobio otkaz zbog toga što je falsifikovao dokumentaciju o evidenciji rada. On nije dolazio na posao u dužem vremenskom periodu, ukupno oko 620 radnih časova, a prikazivao je kao da je na radnom mestu. Kontrolom je utvrđeno da on nije bio na poslu u periodima za koje je primio punu platu - kažu u EPS. Kako ističu u ovom preduzeću, oni ne komentarišu sudske postupke, ali osuđuju svako protivzakonito ponašanje koje narušava ugled EPS, pa tako i postupke Vukašina Erića.

- Pozivajući se na navodni uticaj i položaj, tražio je novac od kandidata za posao kako bi ih navodno zaposlio u TENT. Od jedne žene je pokušao čak da iznudi i seksualne usluge, a kada je ona to odbila, pokušao je da je siluje. To mu nije bilo dovoljno, pa je reketirao zaposlene, od kojih je tražio novac kako bi im obezbedio bolje radno mestu - ističe naš sagovornik.

To potvrđuje i prijava D. U. iz Obrenovca, u koju je Srpski telegraf imao uvida i u kojoj je zabeležen iskaz dat obrenovačkoj policiji. D. U. u svom iskazu kaže da mu je Erić tražio 2.000 evra da bi ga premestio iz TENT u EPS, gde bi imao bolju platu. Slično je prošao i S. A., kome je Vukašin došao na kućni prag i tražio 1.000 evra da bi napredovao na poslu. Ovo je samo deo prljavih poslova i malverzacija kojima se bavio Erić i na kojima je zgrnuo novac.

#EPS

#Prevara

#vladimir erić