AKTUELNO

"Šest sati u opremi i četiri kilograma manje za tri dana..."

Da su maske obavezne za vreme trajanja pandemije jasno je kao dan. Čak i da za ovu meru nije predviđena novčana kazna, svako od nas trebalo bi da ima toliko odgovornosti, da zna koliko je bitno nositi masku i zaštititi i sebe, i druge.

Obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom kada ne postoji mogućnost za distancu, kao jedna od mera koje je Krizni štab doneo zajedno sa Vladom, na snazi je već nedelju dana.

Međutim, svedoci smo da se neki građani i dalje ne pridržavaju donetih mera, čime dovode u opasnost kako sebe, tako i druge ljude i na taj način se produžava vreme trajanja epidemije.

Zdravstveni radnici, koji su na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa, znaju koliko je teško i biti pod punom opremom gotovo ceo dan i to na letnjim temperaturama, a što je najgore, svoje najbliže, zbog prirode bolesti sa kojom se bore, ne viđaju danima.

Zato je jedna zdravstvena radnica koja radi u Kovid ambulanti, na svom Tviter profilu pokušala da apeluje na ljude i objasni kakva je situacija i kako se medicinski radnici nose sa njom.

- 6h provedenih u opremi. 4kg manje za 3 dana. Dete ću videti do nove godine, možda. A vama je je*eno teško da nosite maske - napisala je ona u svojoj objavi koja je odmah privukla veliku pažnju ljudi na društvenim mrežama, pa su počeli da pristižu i komentari.

Foto: Twitter.com

Među njima je bilo onih koji su priznavali da ne žele da nose maske. Ipak, većina korisnika Tvitera složila se sa napisanim u objavi, a uskoro je stigao i odgovor: "Kad vidim ljude s maskom, pomislim da ima nade… u ime mojih kolega i u moje ime, hvala vam".

#Medicinska sestra

#Poruka

#Tviter

#koronavirus