AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima privatnih domova za stara lica o trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj korona virusom i o sprovođenju mera koje bi sprečila širenje istog.

Đorđević je podsetio na mere koje su uvedene i pre vanrednog stanja i napomenuo da su one najbolji način da se i korisnici i zaposleni najefikasnije zaštite.

"Zabrana poseta, nošenje zaštitne opreme i redovna dezinfekcija svih prostorija su obavezne u svakoj državnoj ustanovi, a u privatnim je preporuka. Imamo jedan zajednički cilj, a to je da zaštitimo naše građane i njihove živote. Zato treba da radimo i razmišljamo kao jedno", rekao je Đorđević.

Naveo je da je situacija u domovima stabilna i da su svi zaraženi korisnici, kao i zaposleni zbrinuti na najadekvatniji način.

"Verujem u timski rad i znam da ćemo zajedno pobediti ovaj virus. Srbija je zemlja u kojoj živi složan, vredan i odgovoran narod i zato nemam sumnju da ćemo i iz ove borbe izaći kao pobednici", naveo je ministar.

#Zoran Đorđević

#starački domovi