AKTUELNO

Aplikacija koja će pomoći građanima da sami proveravaju rezultate testiranja na korona virus počeće da radi danas u 15 časova.

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović rekao je da na portalu elektronske uprave na adresi euprava.gov.rs danas puštaju novu uslugu – to je usluga notifikacije da je nekome gotov pi-si-ar test.

- Vrlo jednostavno, u tri koraka, građani unošenjem svog JMBG broja, unošenjem imejl adrese na koju žele da dobiju notifikaciju ili opciono SMS, odnosno broja telefona, prijavljuju se za tu notifikaciju - naveo je Jovanović.

Foto: euprava.gov.rs

Onog trenutka kada bude gotov njihov pi-si-ar test dobiće imejl ili SMS poruku, dodao je Jovanović.

On je naveo da je usluga besplatna, kao i da su podaci zaštićeni i u tim porukama nema podataka o građanima, niti te poruke nose informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već će se u porukama sugerisati građanima da ako žele da vide rezultat svog testa odu na portal e-Zdravlje gde, kada se uloguju, mogu da vide svoje kompletne rezultate.

Ukazao je da je sam portal e-Uprave prilagođen mobilnim telefonima i da očekuju da će najveći broj građana pristupiti portalu upravo preko telefona.

Foto: euprava.gov.rs

Jovanović je rekao da Srbija razmišlja da napravi mobilnu aplikaciju za praćenje korona virusa.

- Različiti timovi ministarstva i kancelarija rade na tome i siguran sam vrlo brzo ćemo izaći sa pravim predlogom koji je uslađen sa našom zakonskom regulativom - zaključio je Jovanović.

#Aplikacija

#koronavirus