AKTUELNO

Kroz Beogradsku arenu za 12 dana prošlo 300 pacijenata. Ekipa TV Pinka imala je ekskluzivnu priliku da poseti crvenu zonu.

Najteže je i dalje u Beogradu, svi bolnički kapaciteti ispunjeni su oko 90 odsto, a među njima je i Beogradska arena koja je ovih dana postala privremena bolnica za pacijente pozitivne na COVID-19.

Foto: TV Pink Printscreen

Tamo se inače nalaze pacijenti sa srednjom kliničkom slikom, i trenutno ih ima oko 200. O njima se brine oko 100 zdravestvenih radnika.

Pukovnik dr Veljko Milić koordinator privremene bolnice u Areni kaže da se pacijenti dovode sanitetskim vozilima.

-Radi se o pacijentima koji su u završetku lečenja u kovid bolnicama ili pacijenti koji dolaze direktno iz kovid ambulanta – kaže dr Milić.

Foto: TV Pink Printscreen

Pacijent Marko Borović imao je upalu oba plućna krila, a u Arenu je došao pre četiri dana.

-Ovde sam četvrti dan, osećam se dobro. Sve pohvale za medicinsko osoblje. Imamo uslove kao kod kuće – rekao je Borović. Apelovao je na sve da poštuju mere Krizbog štaba.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Sonja Janjić je sedam dana u Areni i sada kaže da se oseća odlično.

-Sve pohvale za osoblje, toliko pažnje i briga. To nama znači – rekla je.

Foto: TV Pink Printscreen

Najmlađi pacijent u Areni ima 21, dok najstariji ima 85 godina. 

-Pacijenti koji imaju obostarno zapaljenje pluća. Bitno nam je da pomognemo pacijentima koliko možemo – rekao je dr Milić.

Foto: TV Pink Printscreen

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, za 20 odsto pacijenata u Areni je potreban kiseonik, dok je svima potrebna terapija. Danas je bilo preko 150 infuzija, dodao je. O pacijentima brinu zdravstveni radnci koji rade po smenama od osam sati.

#TV Pink

#koronavirus