AKTUELNO

Pokrajinski sekretar za zdravstvo i član zdravstvenog kriznog štaba Zoran Gojković istakao je da zdravstveni radnici ulažu nadljudske napore u borbi sa koronavirusom i poručio da je ključno zaustaviti rast broja novozaraženih, a to je moguće samo strogom primenom propisanih mera.

On je naveo da su u Novom Sadu gotovo svi kapaciteti Kliničkog centra stavljeni na raspolaganje za kovid pacijente, a to pravi veliki pritisak na zdravstveni sistem i na zaposlene.

- Moramo ići u neke teže mere, sada su već upitni radovi bazena i svega ostalog što je moglo da funkcioniše da smo se pridržavali svega onoga o čemu pričamo četiri pet meseci...To su stvari na koje moramo da se naučimo i naviknemo. Kako se budemo navikli na te mere doćićemo da možemo na normalniji način da živimo nego do sada – rekao je Gojković. 

On je za Pink naveo da je ključno da je moral zdravstvenih radnika na visokom nivou i rade maksimalno požrtvovano, ulažu nadljudske napore, čine da pomognu svima kojima je to neophodno.

Bez pomoći društva i građana zdravstveni sistem neće moći da odgovori na sve izazove"

Kako je rekao ključno je da u ovom trenutku zaustavimo porast broja zaraženih smanjimo, odnosno zaustavimo i da krene da pada.

- Sve smo probali, i da lupamo u šerpe, da idemo na slavlja, da palimo, da sedimo, da se tučemo...Sada da shvatimo da moramo da primenimo tri banalne mere – higijena, distanca i maske. Moramo da naučimo da živimo sa njima neko vreme – istakao je Gojković.

#Zoran Gojković

#koronavirus