AKTUELNO

Najvažnije servisne informacije za 10. april.

VREMENSKA PROGNOZA

Prema prognozi RHMZ-a, u Srbiji će, posle hladnog jutra sa slabim prizemnim mrazem, biti pretežno sunčano i malo toplije vreme. Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od dva do osam, a najviša dnevna od 18 do 22 stepena.U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo toplije, uz slab vetar. Jutarnja temperatura oko osam stepeni, a najviša dnevna oko 21 stepen.

Foto: Beta

KURS NARODNE BANKE SRBIJE

Dinar će danas biti slabiji prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9277 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar će prema evru imati istu vrednost kao pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti slabiji za 0,9 odsto. Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio za 0,2 odsto na 116,5720 dinara za jedan dolar. Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou slabiji za 7,3 odsto.

Foto: Tanjug

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj u Srbiji je ovog jutra umerenog intenziteta, što je i očekivano za početak radne nedelje, a veći broj vozila očekuje se u narednom periodu, naročito u drugoj polovini sedmice zbog predstojećih vaskršnjih praznika, saopšio je AMSS. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Foto: Pink.rs

SAVET LEKARA

Tokom noći u Beogradu su se dogodile dve saobraćajne nezgode u kojima su četiri osobe povređene, a jedan kuškarac je ranjen vatrenim oružjem, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura. Danas se treba slojevito obući, jer nas posle hladnog jutra očekuje topao dan. Hronični bolesnici treba da redovno uzmaju prepisanu terapiju i da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Preporučuju se lagana ishrana i dovoljna količina tečnosti.

Foto: Pixabay.com

#AMSS

#Kurs

#Nada Macura

#Narodna Banka Srbije

#RHMZ

#Saobraćaj

#Savet

#Vreme

'