AKTUELNO

Akademik i stručnjak za bezbednost prof. dr Dragan Radenović govoreći o nasilju na ulicama Beograda istakao je da je reč o ratu čiji su proizvoda žrtve, kao i u konvencionalnom ratu, možda ne u tolikoj meri fizičkog nestanka ljudi, ali kako dodaje, u meri duhovnog i mentalnog nestanka ljudi su mnogo veće posledice.

On je trebalo da odredi određeni rat gde roditelji konvencionalnog rata nisu više nisu u kontaktu sa svojim proizvodom. Godine 2011. sve službe su prihvatile taj termin i njime se koriste od tada. Hibridni rat podrazumeva upravo podrazumeva ovaj sajber rat. Ovde je reč o informativnom ratu, ratu koji podrazumeva informacije, poluinformacije i dezinformacije - objasnio je za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan istakao je da su ovo sve normalne stvari u okviru hibridnog ratovanja, ali da je ono što je važno je to da su ta hibridna dejstva prema Srbiji odavno prepoznata.

Foto: TV Pink Printscreen

-Ovo je neka završna faza hibridnog rata koja treba da napravi prevrat u Srbiji - kaže Karan, dodajući da tu fazu hibridnog rata prepoznaju i obični građani.

#Gosti

#Novo jutro