AKTUELNO

Prema najnovijim podacima, u prethodna 24 sata, u Nišu su od posledica korona virusa preminule još četiri osobe. To je saopšteno na današnjoj konfrenciji za medije.

Takođe, rečeno je i da se trenutno na respiratorima nalazi šest pacijenata obolelih od kovida-19. Među njima je i jedan zdravstveni radnik, prenosi Telegraf.rs.

Podsetimo, zbog povećanja broja novozaraženih na jugu Srbije, novi Klinički centar u Nišu ponovo će biti kovid bolnica, i to četvrti i peti sprat nove zgrade.

U Nišu je hospitalizovano 220 pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a četiri petine njih zahteva kiseonik.

Crni dan u Novom Pazaru

Ranije danas objavljeno je korona bilans u Novom Pazaru. U ovom gradu, koji je uz Sjenicu i Tutin, najveće žarište u Srbiji, danas je zabeleženo čak pet preminulih.Preminule su tri ženske i dve muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

Na konferenciji za štampu, Đerlek je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru.

Takođe, tri bebe iz tog grada kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa covid 19, hitno su transportovane za Beograd.

- U roku od dva sata smo ih zbrinuli, testirali i organizovali transport za Beograd. Zvao sam ministra Lončara koji je odobrio da se bebe i njihove majke transportuju za Beograd - rekao je Đerlek.

#koronavirus