AKTUELNO

Vanja (30) i Marko Grujičić (28) iz Beograda na Adi Ciganliji imali su nesvakidašnju svadbu.

Vanja (30) i Marko (28) Grujičić iz Beograda nisu želeli zbog epidemije koronavirusa da otkazuju svadbu, zakazanu još u septembru prošle godine, pa su se zato odlučili da naprave jedinstveno slavlje - pod maskama!U skladu sa epidemiološkom situacijom, i mlada i mladoženja, i kumovi i sve zvanice sve vreme bili su sa hirurškim maskama na licu, pa su mladenci i svoje bračne zavete položili "pod punom zaštitnom opremom".

Foto: Informer.rs

Vanja kaže da nije baš zamišljala da će joj prvi bračni poljubac biti pod maskom, niti da će joj 230 svatova pod maskama čestitati udaju, ali kad sve sabere i oduzme, kaže, njena svadba je bila najbolja na kojoj je ikada bila.

Originalne maske

- Šalu na stranu, ali stvarno nismo mogli da odložimo svadbu. U poodmakloj sam trudnoći i kad je počeo ceo ovaj haos sa koronom, Marko i ja smo razmišljali i došli do zaključka da ako sad ne napravimo svadbu, nikad je nećemo ni napraviti. Pritom, i on i ja smo zaista želeli svadbu i već smo dosta toga organizovali - priča Vanja.

Foto: Informer.rs

Mlada kaže da njihova svadba možda nije bila tradicionalna i onakva kako su je ona i suprug zamišljali, ali je zato bilo nezaboravno.

Foto: Informer.rs

- Ceo život sam maštala o svadbi, zamišljala sebe u venčanici, dosta smo se trudili oko organizacije... Kad je ukinuto vanredno stanje, baš nam je laknulo. Ipak, rešili smo da poštujemo sve mere Kriznog štaba. I po broju zvanica smo se uklapali sa preporukama - kaže mlada.

Svadba bez venčanja

Kaže da su u samom startu znali da će im venčanje biti "pod maskama", pa se potrudila da osmisli originalne maske, a jedna prijateljica ih je sašila po njenoj ideji.

Foto: Informer.rs

- Malo je nedostajalo da napravimo celu svadbu bez venčanja! Naime, iz opštine nam je bilo javljeno da matičar zbog korone ne sme da izlazi na teren. Onda smo suprug i ja rešili: svadbu pravimo sad, a venčaćemo se naknadno! Međutim, posle nam je javljeno da matičar ipak može da izađe na teren, ali da samom činu venčanja može da prisustvuje samo 100 zvanica i da svi moramo biti pod maskama. Kako restoran "Azaro" ima i baštu i zatvoreni deo, to smo ispoštovali, venčali smo se, a posle je usledila fešta - kaže Vanja.

Mlada u šali kaže da se svadba posle venčanja pretvorila u svojevrsni maskenbal, a kako zasad stvari stoje, "maskenbal" joj ne gine ni na porođaju.

- Termin mi je u septembru. Iskreno se nadam da će se situacija sa koronom dotad smiriti. Ako ne, masku na lice, pa u nove pobede - kaže kroz osmeh Vanja.

#Venčanje