AKTUELNO

Što se tiče situacije sa koronavirusom u Novom Pazaru, kao i u celoj Srbiji, situacija je znantno bolja, rekao je ministar zdravlja Zatibor Lončar za Nacionalni dnevnik TV Pink.

Ministar Lončar se osvrnuo i na foto vest da devojčica u Novom Pazaru prima terapiju ispred kuće, rekavši da je reč o manipulaciji činjenicama.

- Brojevi su mnogo bolji i za Novi Pazar, kao i za celu Srbiju. To ne znači da teba da seopustimo. Molim sve medije i građane da znaju isitnu, devojčica nema veze sakoronom, boluje od astme, primila je terapiju dok ne dođe do Kraljeva. Procenjeno je da je zbog nje najsigurnije da ne ulazi u bonicu kako bi se smanjio rizik da se zarazi koronom. Apleujem da ne zloupotrebljavaju ovakve informacije - rekao je ministar Lončar za TV Pink.

Kako je naglasio, situacija sa koronom je pod kontorlom i stručnja pomoć je poslata tamo gde je najpotrebnija.

- U Sjenici su ekipe vojnih lekara, kao i civilni lerari, nalaze se svidole. Imamo program rada i urađeno sve što je nepohnodno. Predsendik Vučić na sat vrememna provera stanje u Novom Pazaru, Sijenici i Tutinu. Molim sve na odgovnorst i da se koriste činjenicama - rekao je ministar Lončar.

#Zlatibor Lončar