AKTUELNO

Na snazi je narandžasti meteo alarm na teritoriji cele zemlje.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se od večeras do subote u Srbiji očekuju kratkotrajne vremenske nepogode u vidu lokalnih plјuskova i grmlјavine, grada i olujnog vetra u zoni pljuska.

Foto: Beta/Admir Buljubašić

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da će, pod uticajem ciklona, popodne, uveče i noću biti dosta pljuskova, a da je reč o lokalnim oblacima koji nose veliku količina padavina. Možemo očekivati da bude grada i olujnog vetra.

Kako je precizirao, svežiji vazduh dolazi nam preko Austrije i Mađarske i donosi nam oblačnost, lokalno i velike količine padavina.

Foto: TV Pink Printscreen

- Naglašavam da su ove padavine uglavnom lokalnog karaktera, i da će biti jake. Ljudi ne treba da se plaše, ali treba da se sklone u čvrste objekte i prate informacije, koje ih upozoravaju na ono što dolazi - rekao je on i dodao da će se vreme sa lokalnim nepogodama zadržati do utorka. Od srede će opet biti pretežno sunčano.

Foto: RHMZ

Prema najavama sa sajta RHMZ, prve padavine možemo očekivati danas oko podne i to na severu zemlje, a biće praćene i grmljavinom.

Inače, na snazi je narandžasti meteo alarm koji upozorava na opasne vremenske prilike, te je potreban oprez.

Foto: RHMZ

#RHMZ

#Vremenska prognoza