AKTUELNO

Specijalista neurohirurgije Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek, nakon današnjeg imenovanja na mesto koordinatora te zdravstvene ustanove, a nakon informacije o zdravstvenim problemima direktora Meha Mahmutovića, održao je konferenciju za novinare u Novom Pazaru gde je saopštio da je u protekla 24 časa bilo tri smrtna slučaja.

Prema njegovim rečima, preminula su dvojica muškaraca, starosti 57 i 67 godina i jedna ženska osoba, starosti 68 godina, prenosi RTV Pazar.

- Imamo 104 kovid pacijenta u OB Novi Pazar. Transportovano je u poslednja 24 sata osam pacijenta. Sedamnaest prijema smo napravili u poslednjih 24 sata, pre pola sata sam stupio u kontakt sa kolegom iz Tutina, oni nemaju transporta za nas, i daj bože da se situacija polako smiruje. Na respiratoru imamo sedam pacijenata, od čega na mehaničkoj ventilaciji imamo tri pacijenta, na "haj flou" dva pacijenta i još dva su nam na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Nadam se da ćemo smestiti sve respiratore i da ćemo imati bolju kontrolu - naveo je Đerlek.

Dva pacijenta smo sad transportovali za Bežanijsku kosu i dva pacijenta pripremamo da transportujemo za Kragujevac - ispričao je dodajući da je reč o ležećim pacijentima, te da je bilo i tri smrtna slučaja.

Foto: Tanjug/Irfan ličina

Kako je na početku obraćanja kazao, situacija za njega lično veoma je teška, jer je tri dana ranije umrla njegova majka, upravo od Kovida 19, a nešto ranije sam je bio na Infektivnom odeljenju i izlečio se od korona virusa.

- Ja sam prihvatio ovo iako nisam zdravstveno dobro, ispratio sam majku od kovida pre tri dana, nije mi lako. Moj je Pazar, ja sam ovde rođen. Nemam vremena da žalim majku, nemam vremena da se lečim. Hoču da dam sve da spasimo život - rekao je dodajući da traži jedinstvo, da je potrebna odlučnost, ali da je uveren da će situacija izaći na dobro.

Kako je saopštio javnosti, tokom dana stići će pojačanje, a bolnica je opremljena svim potrebnim.

- Dolazi nam danas 30-ak lekara iz cele Srbije, apelovaćemo da nam dođe još. Imamo sve što nam treba od opreme, lekova, sanitetskog materijala... Prvo što sam pitao jeste da li imamo svega. Imamo svega i ministar Lončar je juče bio u pravu. Tražim od građana Novog Pazara pomoć i strpljenje - apelovao je.

Foto: Tanjug/IRFAN LICINA

Rekao je i da u suprotnom ne bi prihvatio poziv da se ponovo nađe na čelu bolnice.

- Uveravam vas da mislim da ćemo vrlo brzo dovesti stanje u zadovoljavajuće. Najviše što me obradovalo jesu volja i želja osoblja koje se ne žali i po nekoliko dana ne odlazi kući - kazao je u obraćanju novinarima.

#Novi Pazar