AKTUELNO

Lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, razgovarao je danas sa poslanikom partije Die Linke, članom Bundestaga Savezne Republike Nemačke dr. Aleksanderom Nojem.

Vulin je u razgovoru iskreno zahvalio dr. Noju i nemačkoj partiji levice Die Linke na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije.

"Zahvaljujući hrabrim poslanicima nemačke levice Die Linke, čitava Nemačka i Evropa često imaju priliku da čuju punu istinu o Kosovu i Metohiji i položaju srpkog naroda koji tamo živi. Pokret socijalista Vam je zahvalan što u Bundestagu jasno i nedvosmisleno podsećate na kršenje međunarodnog prava od strane Međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji i što imate hrabrosti da u Bundestsgu kažete istinu koju ni Evropa, ni Nemačka ne vole uvek da čuju. Dr. Aleksander Noj je iskreni i dosledni  levičar, ali je, pre svega, iskreni borac za principe međunarodnog prava i prijatelj  Srbije i srpskog naroda", istakao je Vulin. 

Poslanik Bundestaga dr. Aleksander Noj uputio je čestitke srpskom narodu, predsedniku PS-a Vulinu i predsedniku Srbije Vučiću povodom ostvarenog izbornog rezultata. 

On je čestitao na velikoj i ubedljivoj pobedi liste koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na kojoj se nalazi i svoj doprinos daje i Pokret socijalista. 

Vulin je zahvalio dr. Noju na iskrenim čestitkama i uputio mu poziv da bude gost Pokreta socijalista u Beogradu. 

#Aleksandar Vulin