AKTUELNO

Opasno vreme najavljeno je danas u Beogradu, Zapadnoj i Istočnoj Srbiji i Pomoravlju, a temperatura koja se očekuje je 35 ili više stepena Celzijusa, upozoreno je iz RHMZ.

U meteo alarmu RHMZ za današnji datum najavljeno je da će temperatura biti viša od 35 ili više stepena Celzijusa u Beogradu, Istočnoj i Zapadnoj Srbiji i Pomoravlju.

- Veoma opasna vremenska situacija, naročito kada traje nekoliko uzastopnih dana. Ugroženi su hronični bolesnici, lica pod terapijom, medicinskom kontrolom i meteoropate. Ugrožene su i životinje. Veoma povoljni vremenski uslovi za pojavu šumskih ili drugih požara. Nepovoljni uslovi za snabdevanje električnom energijom. Problemi u saobraćaju - najavljeno je na sajtu RHMZ za pomenute delove Srbije.

Foto: Pixabay.com, Pink.rs

Takođe, u Beogradu i Zapadnoj Srbiji očekuje se i lokalna pojava grmljavina sa ili bez padavina.

- Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini - stoji u objavi RHMZ za ove delove zemlje.

#RHMZ

#Upozorenje

#Vremenska prognoza

#opasnost