AKTUELNO

Vlasnici porodičnih stambenih objekata koji su oštećeni u nedavnim bujičnim poplavama u kraljevačkom kraju, pretrpljenu štetu moći će da prijave do 13. jula na šalteru Gradske uprave u Kraljevu i to na propisanim obrascima i uz očitanu ličnu kartu.

Nakon izvršene prijave i procene od nadležne stručne komisije, obaviće se verifikacija izrađenih zapisnika i sprovedenog postupka od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, čime se stiču uslovi za izradu prvostepenih rešenja za dodelu državne pomoći koju će posebnim programom utvrditi Vlada Srbije.

Istovremeno, kako je saopštio Gradski štab za vanredne situacije, u skladu sa prioritetima i potrebama na terenu, a uz stručan nadzor JP za uređivanje građevinskog zemljišta, obavljaju se hitni sanacioni radovi na uspostavljanju saobraćajne komunikacije u ataru sela Mlanča, Studenica, Gokčanica, Godačica i Leševo.

- Obilne padavine i nabujali vodotokovi prvog i drugog reda oštetili su na desetine mostova i putnih pravaca, kako na regionalnim tako i na lokalnim putevima – kaže gradonačelnik Predrag Terzić, komandant Gradskog štaba.

- U skladu sa svim angažovanim kapacitetima i gradskih i republičkih preduzeća i institucija, očekujemo da će u narednom periodu stanje na putevima biti u što kraćem roku normalizovano.

#Poplava