AKTUELNO

Gost Naučnog kluba Beograd na dan otvaranja je i Sedrik Vilani, francuski matematičar i jedan od najpoznatijih matematičara na svetu, dobitnik Fildsove medalje, koja je u svetu matematike poput Nobela.

U Beogradu je danas otvoren Naučni klub, 13. u Srbiji, u kojem će se promovisati nauka, širiti naučna kultura i jačati pismenosti.

Klub u Ulici kralja Petra 46 otvorio je ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević koji je rekao da je to idealno mesto za mlade ljude, ali i sve one koje nauke interesuje.

Foto: Pink.rs

Direktor Centra za promociju nauke Nemanja Đorđević rekao je da od otvaranja prvog Naučnog kluba u Srbiji, u Leskovcu, prošlo tačno 12 meseci i jedan dan.

- Tajna rada naučnih klubova je i tome da napravimo što kraći put između dobrih nastavnika, naučnika, ljubitelja nauke i učenika - rekao je Đorđević.

U saopštenju Ministartsva navodi se da naučni klubovi predstavljaju mesto gde se na savremen način susreću nauka i građani, znanje i radoznalost, ideja i njena tehnološka primena a uz podršku i organizaciju Centra za promociju nauke i njihovih partnera iz nauke, obrazovanja i medija, iz Evrope i sveta.

Foto: Pink.rs

Svakodnevni program u Naučnom klubu počinjaće interaktivnim dečijim radionicama, da bi se u kasnijim satima pretvarao u okupljalište studenata i organizacija mladih, dok će kraj dana biti rezervisan za predstavljanje nauke , naučnih znanja i otkrića svim građanima kroz originalne sadržaje, interakciju, film, muziku, predavanja i tribine, piše u saopštenju.

#Beograd

#Ministarstvo prosvete | nauke i tehnološkog razvoja

#Mladen Šarčević

#Nauka

'