AKTUELNO

Letovi kreću 1. jula.

Er Srbija će 1. jula letom na relaciji Beograd - Milano započeti obnovu avio-saobraćaja ka svojim destinacijama u Italiji, saopštila je danas ta kompanija.

Letovi za Rim biće uspostavljeni 2. jula, dok će se dan kasnije i Venecija ponovo naći na redu letenja srpske nacionalne avio-kompanije.

Er Srbija će do Milana i Rima saobraćati svakog dana, dok će se letovi ka Veneciji obavljati tri puta nedeljno, uz postepeno povećanje frekvencije.

Srbija će biti prvi avio-prevoznik koji će ponovo uspostaviti letove između Srbije i Italije čim sva ograničenja budu ukinuta.

Time se, kako se navodi u sapštenju Er Srbije, još jednom potvrđuje veliki značaj italijanskog tržišta, kako za Srbiju našu državu, tako i za nacionalnu avio-kompaniju koja do zemlje na Apeninskom poluostrvu leti još od 50-ih godina prošlog veka.

Foto: Tanjug/ER SRBIJA

- Raduje nas što ponovo uspostavljamo vazdušnu vezu sa Italijom koja tradicionalno predstavlja jedno od najznačajnijih tržišta za Srbiju zbog brojnih faktora koji povezuju dve zemlje, uključujući snažnu ekonomsku saradnju, turizam, dijasporu i trgovinu - kaže generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Sa početnih 17 letova nedeljno i razgranatom mrežom destinacija iz srpske prestonice, Er Srbija će obezbediti snažnu povezanost između Beograda, Italije i drugih gradova u mreži Er Srbije.

Kada red letenja dostigne pun kapacitet, nacionalni avio-prevoznik će ponuditi dobru mrežnu povezanost iz Italije preko Beograda do Bukurešta, Dubrovnika, Istanbula, Kijeva, Larnake, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Splita, Tel Aviva, Tivta i drugih gradova, saopštava Er Srbija.

#Er Srbija

#Italija

#letovi