AKTUELNO

Najniža temperatura kretaće se od pet do 13 stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, ujutro i prepodne uglavnom na jugu i istoku, a poslepodne i u ostalim krajevima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: RHMZ

Ponegde je moguć kratkotrajni pljusak sa grmljavinom a na visokim planinama sneg. Duvaće slab i umeren vetar, jugoistočni, u donjem Podunavlju povremeno jak. Najniža temperatura kretaće se od pet do 13 stepeni, a najviša od 15 do 20 stepeni.

U Beogradu će danas biti promenljivo oblačno i veći deo dana suvo. Poslepodne i uveče u pojedinim delovima grada biće kratkotrajna kiša ili pljusak. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće oko oko 13 stepeni Celzijusa, a najviša oko 18.

Foto: RHMZ

U Srbiji će do petka biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, na visokim planinama sa snegom. U četvrtak i petak duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Od subote će biti uglavnom suvo sa dužim sunčanim intervalima i postepeno toplije.

U Beogradu će narednih sedam dana biti slično vreme.

Biometerološka prognoza za Srbiju

Biometeorološka situacija može imati nepovoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Naročita opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim, srčanim i respiratornim oboljenjima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje, neraspoloženja i bolova u mišićima.

#Beograd

#Kiša

#Prognoza

#Srbija

#Vreme

'