AKTUELNO

Danas, najveći proizvođač lekova i regionalni farmaceutski lider "Hemofarm" puni 60 godina poslovanja.

Direktor korporativnih poslova i komunikacije Sanda Savić rekla je da je ova kriza sve podsetila i upozorila na ono što je najvažnije a to je zdravlje.

-Neodvojiv sistem zdravstvenog sistema je farmaceutska industrija i njen značaj smo videli u ovoj krizi posebno i svima onima kojima nije bilo jasno koliko je važna domaća industrija, a posebno farmaceutska, mislim da je sada jasnije - naglasila je Savić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Globalna dešavanja su i bila takva da se pojavio problem sirovine, rekla je Savić i dodala da je Kina najveći proizvođač sirovine.

Foto: Tanjug/Hemofarm

-Naša matična kuća iz Nemačke je reagovala još mnogo ranije pre nego što smo počeli da pričamo o tome da korona stiže na vrata Evrope, da bismo obezbedili sirovinu za neki duži period - objasnila je ona.

Foto: TV Pink Printscreen

Međutim, u Hemofarmu se ništa ne prepušta slučaju, a postoji i veliki lager za lekove.

Od malog pogona koji je 1. juna 1960. nastao u Vršcu, Hemofarm je danas lider u regionu i kompanija koja posluje globalno, na tri kontinenta i u 36 zemalja u svetu, navodi se u saopštenju kompanije.

Na svom početku, 1960. godine Hemofarm je imao 30 radnika, a danas zapošljava oko 3.500 ljudi. Danas se u portfoliju ove kompanije nalazi oko 400 proizvoda u različitim formama i dozama.

Kompanija je iz godine u godinu unapređivala sopstveno poslovanje, a prošlu 2019. završila je sa trostrukim rekordom - u obimu proizvodnje (5,7 milijardi tableta i drugih formi lekova koje su nastale u pogonima Hemofarma), u veličini proizvodnog portfolija i u prodaji.

U ovoj jubilarnoj godini, u Hemofarmu očekuju novi proizvodni rekord od oko sedam milijardi tableta, kapsula i drugih formi, navode iz te kompanije.

#Hemofarm

#Jubilej

'