AKTUELNO

Vlada Republike Srbije preuzela je na svojoj sednici, održanoj 21. maja, osnivačka prava na Muzej Nikole Tesle, a direktorka Ivona Jevtić rekla je ovo od velikog značaja za samu instituciju.

Osnivač muzeja prvobitno je bila savezna država, FNRJ 50-tih godina prošlog veka, a u jednom periodu osnivačka prava preuzeo je Grad Beograd. Pitali smo direktorku muzeja Ivonu Jevtić kako će se ta promena odraziti na dalji rad te ustanove.

Foto: Wikipedia.org/sr:Корисник:JustUser/Aristote2

"Muzej Nikole Tesle je jedan od najposećenijih muzeja u Srbiji, a svakako ima najbogatiju međunarodnu saradnju. Raduje nas prekazak muzeja na republički nivo i takvu odluku Vlade shvatamo kao priznanje za rad muzeja ali i kao nameru da se na nacionalnom nivou u još većoj meri stvore mogućnosti za afirmaciju genija srpskog porekla. I do sada smo imali uspesnu saradnju sa Vladom, Ministarstvom kulture i informisanja i drugim republickim institucijama. Želim da istaknem da je Grad Beograd i naročito Sekretarijat za kulturu bio u svakom pogledu podrška našim programskim aktivnostima. Svoje najveće uspehe i najznačajnije projekte ostvarili smo u saradnji sa Sekretarijatom i drugim gradskim institucijama i nadam se da će se ta saradnja nastaviti, jer muzej svoju osnovnu delatnost obavlja u Beogradu, doprinoseći kulturnoj i turističkoj ponudi glavnog grada", rekla je Ivona Jevtić.

Foto: Wikipedia.org/Napoleon Sarony

#Muzej Nikole Tesle

#Vlada Srbije

'