AKTUELNO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa predstavnicima Vojske Srbije, položio je danas vence na Spomen groblju povodom obeležavanja 9. maja, Dana pobede nad fašizmom.

"Kao narod i država platili smo ogromnu cenu u milionskim žrtvama, a ceo 20. vek je prošao u velikom stradanju našeg naroda i patnjama kroz koje smo prolazili. To ne smemo zaboraviti da bismo stvorili izvesniju i bolju budućnost za naše unuke", rekao je Vučević, koji je čestitao svim građanima veliki jubilej, 75 godina od pobede nad fašizmom i 75 godina u slobodi.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

On je podsetio na borbu svih znanih i neznanih junaka naše i savezničkih armija, pre svega Crvene armije, ali i vojske Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske i svih zemalja sa kojima smo izvojevali veliku pobedu nad fašizmom i nacizmom.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Danas se fašizam pojavljuje u nekim drugim formatima, postoje tendencije da neko pokušava da nezvanično, ali suštinski, određene ekstremne norme ponašanja dovede na scenu, da ih legalizuje. To nikada ne smemo dozvoliti, a neka je slava svim oslobodiocima", rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dan pobede nad fašizmom slavi se 9. maja u znak sećanja na dan kada je 1945. nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

#Dan Pobede

#Miloš Vučevič

<
'