AKTUELNO

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohihji danas nije zabeležen nijedan novi slučaj korona virusa, pa je ukupan broj zaraženih ostao 110, saopštio je večeras direktor kancelarije za KiM Marko Đurić.

On je na svom Instagram profilu istakao da je do sada izlečeno 76 osoba, a devet ih je preminulo.

Đurić je navro da je Kancelarija nabavila i distribuirala lekove za opštine Zvečan, Gnjilane, Vitina i Istok, a da je u Leposaviću uspešno odgovoreno na 159 zahteva za nabavku lekova i hrane.

View this post on Instagram

Дневни извештај о ситуацији на Косову и Метохији 7. мај 2020. године: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 0 - Новооболелих особа у већински српским срединама. До данас је укупно оболело 110 особа, 76 је излечено, а 9 је преминуло. Оболели су из Косовске Митровице (43), Звечана (25), Лепосавића (21), Зубиног Потока (21). Оболели су смештени у КБЦ Косовска Митровица (5), Студентски центар Косовска Митровица (19), КЦ Крагујевац (1). ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - 2 лица из Звечана су излечена. 47 лица из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић је тестирано (до сад тестирано 1181 лица). У Приштини, Косову Пољу и Липљану у протекла 24 часа није било прегледа у COVID-19 амбуланти. Радимо на утврђивању контаката свих заражених лица. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀ - У општинама Звечан, Гњилане, Витина и Исток набавили смо и дистрибуирали неопходне лекове. У Лепосавићу смо успешно одговорили на 159 захтева за набавку лекова и хране. У општини Косовска Каменица обезбедили смо и поделили џакове брашна, док смо у сарадњи са УНИЦЕФ-ом обезбедили пакета помоћи за социјално угрожене породице. У Грачаници поделили смо пакете помоћи за већи број социјално угрожених породица.

A post shared by Марко Ђурић (@markodjuric.srb) on

Dodao je da su u opštini Kosovska Kamenica obezbeđeni i podeljeni džakovi brašna, a da su u saradnji sa UNICEF-om obezbeđeni paketi pomoći za socijalno ugrožene porodice.

Đurić je naveo da su i u Gračanici podeljeni paketi pomoći za veći broj socijalno ugroženih porodica.

#Marko Đurić

<
'