AKTUELNO

Londonski Gardijan naveo je Srbiju kao jednu od 10 zemalja koje "obavezno" treba posetiti pošto Britanija i zvanično napusti Evropsku uniju.

- Za bicikliste i one koji vole da pešace, ovo je zemlja snova: prepuna predivnih sela sa prijateljski nastrojenim domaćinima, veoma zanimljive istorije, ali i dobre hrane i kulture. Ocekujte epsko gostoprimstvo uz mnoštvo rakije. Ne propustite da obidete Petrovaradin na Dunavu, gradove poput Niša i planinske parkove kao što su Fruška gora i Kopaonik - krov Srbije- piše Gardijan.

Foto: Pixabay.com

Konstatujući da se Hrvatska muči sa problemom prenatrpanosti turista u letnjim mesecima, list ističe da susedna Srbija ostaje "neotkriveni dragulj Balkana".

Foto: Wikipedia

I britanski Telegraf je nedavno, povodom Dana državnosti Srbije, objavio opširan tekst o Srbiji.

Foto: Wikipedia

- Beograd možda nema onu tradicionalnu lepotu, njegovi obrisi su i dalje prošarani ožiljcima komunisticke ere, kao i ruševinama od NATO bombardovanja, ali vidljivi izuzeci postoje. Zemun je načičkan austrougarskim kućama, dok Skadarlija ima šarm Monmartra- navodi britanski Telegraf.

Foto: Wikipedia

Na listi zemalja koje Gardijan navodi kao nezaobilazne turističke destinacije, nalaze se zemlje kao što su Nepal, Malezija i Kenija, a iz regiona tu su Bugarska i Albanija.

#Mediji

#Poseta

#Putovanja

#Srbija

'